ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Бурятії заборонили пряники із цитатою російського прем'єра

У Бурятії заборонили пряники із цитатою російського прем'єра
Медведев
Фото: EPA/UPG

Компанія "Байкальський пряник" отримала припис від влади Бурятії (Росія) з вимогою припинити виробництво кондитерських виробів із цитатою прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва "Грошей немає, але ви тримайтеся!".

Про це повідомляє агентство FlashSiberia з посиланням на обізнане джерело.

"З ними вже поспілкувалися, випуск пряників припинено", - розповіло джерело.

Тим часом місцевий журналіст Аркадій Зарубін заявив, що в компанії не називають причин, через які випуск пряників припинили. Там зазначили, що планують "перечекати трохи".

Про початок виробництва пряників із цитатою Медведєва Зарубін повідомив напередодні. За його словами, покупці відразу ж вишикувалися в чергу за ними, їх "уже розвезли в подарунок по містах і селах Росії". На виріб нанесено фразу "Грошей немає, але ви тримайтеся!", яку російський прем'єр сказав під час візиту в окупований Крим у травні цього року.

Тоді під час спілкування з пенсіонерами голові уряду РФ поставили питання про те, коли будуть збільшені пенсії. У відповідь він заявив, що коштів на індексацію в бюджеті немає, і побажав "триматися", "всього доброго", "гарного настрою і здоров'я". На просторах інтернету фраза відразу ж перетворилася на мем.

Цитату Медведєва також вирішили використовувати в Tele2 для реклами своїх послуг. Проте на початку червня слоган "Конкуренти, але ви тримайтеся там! Гарного вам настрою, здоров'я" прибрали з усіх носіїв без пояснення причин.

Наприкінці травня Альфа-банк використовував фразу прем'єра для просування у Facebook. Однак відповідний пост також вилучили із соціальної мережі без будь-яких коментарів.

Росія анексувала Крим у березні 2014 року. Цьому на півострові передувало вторгнення російських військ і референдум "під дулами". Київ і країни Заходу не визнали голосування легітимним, проти Росії  ввели санкції. Спочатку обмеження були спрямовані проти окремих фізичних і юридичних осіб, проте згодом заходи розширили і вони зачепили цілі сектори російської економіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram