ГоловнаСвіт

У Кремлі вважають, що Мінський процес зайшов у глухий кут

У Путіна звинуватили Україну в невиконанні домовленостей.

У Кремлі вважають, що Мінський процес зайшов у глухий кут
Фото: EPA/UPG

Голова адміністрації президента РФ Сергій Іванов згоден із думкою, що реалізація Мінських угод опинилася в глухому куті, і закликає не розглядати обмін української льотчиці Надії Савченко як зрушення в їх виконанні.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Росія 1", повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Частково так, я це теж визнаю. Але насправді вже стає всім зрозуміло й очевидно, що Київ не хоче і не буде виконувати Мінські угоди. А зривати їх дуже легко. Чи не виконувати там перші три пункти Мінських угод, після яких уже йде четвертий, п'ятий, шостий і останній - контроль України над зовнішнім кордоном", - стверджує Іванов.

Голова адміністрації Путіна не погодився з тим, що видачу Україні Надії Савченко слід розглядати як якісь зрушення у виконанні "Мінська-2".

"Це взагалі не має ніякого відношення до Мінська (...) це бажання, прагнення видати бажане за дійсне", - запевняє Іванов.

Нагадаємо, 25 травня в Ростові-на-Дону відбувся обмін українського депутата Надії Савченко на російських ГРУшників.

Заступник держсекретаря США у справах Євразії Вікторія Нуланд раніше заявила, що санкції проти РФ залишаться чинними до виконання нею Мінських угод.

Також нагадаємо, напередодні президент Росії Володимир Путін зажадав від України виконання політичних пунктів Мінських угод, незважаючи на безперервні обстріли на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram