ГоловнаСвіт

У Держдепі закликають американські компанії не їхати на "російський Давос"

Адміністрація США не буде представлена на ПМЕФ на жодному рівні.

У Держдепі закликають американські компанії не їхати на "російський Давос"
Фото: visit-petersburg.ru

Адміністрація США вважає небажаною участь американських компаній у Петербурзькому міжнародному економічному форумі (ПМЕФ).

Про це заявив представник Держдепу Джон Кірбі, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Наша позиція в цьому питанні не змінилася. Після торішнього форуму в Санкт-Петербурзі російська агресія в Україні продовжилася. Адміністрація США не буде представлена на форумі (цього року - ред.) на жодному рівні. І ми вкрай чітко окреслили нашу позицію американським компаніям", - сказав він на брифінгу у Вашингтоні.

"Ми вважаємо, що є виразні ризики і економічні, і репутаційні, пов'язані з контактами на високому рівні з керівництвом країни, яка порушує основоположні міжнародні принципи, здійснюючи військове втручання на території сусідньої країни", - додав він.

За словами Кірбі, російській бізнес-спільноті неодноразово пояснювали цю позицію Держдепу.

"У підсумку керівники компаній повинні самі приймати рішення (про участь у ПМЕФ, - ред.). Проте більшість американських компаній визнає, що участь у цьому форумі була б хибним сигналом", - зазначив він.

Нагадаємо, ПМЕФ, який називають "російським Давосом", проводять із 1999 року за ініціативою уряду РФ і "Газпрому", і наразі він є одним з найбільших тематичних заходів у Росії.

Після початку російської агресії в Україні багато міжнародних компаній ігнорують цей захід.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram