ГоловнаСвіт

В Аргентині оголосили про припинення мовлення Russia Today

Частоти російського телеканалу планують використовувати для внутрішніх передач.

В Аргентині оголосили про припинення мовлення Russia Today
Russia Today

Влада Аргентини оголосила про припинення трансляції каналу російського пропагандистського телеканалу Russia Today. Це рішення набуде чинності протягом 60 днів.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

24-годинні випуски новин RT іспанською мовою в Аргентині почали транслювати в жовтні 2014 року зі значною помпою, запуск розпочався загальною телепрограмою за участю президента РФ Володимира Путіна і тодішнього президента Аргентини Крістіни Кіршнер.

Згода Аргентини на включення RT у державну телевізійну телемережу було першим випадком, коли іноземний мовник отримав таку можливість. Канал доступний для більш ніж 80% населення Аргентини.

Політолог Адріан Салбучі сказав, що рішення про припинення мовлення RT пов'язано з бажанням використовувати частоти телеканалу для внутрішніх передач. Але він також зазначив, що рішення, ймовірно, відображає більш консервативні погляди нового аргентинського уряду президента Maурісіо Макрі, інавгурація якого відбулася в грудні 2015 року.

Крім того, уряд призупиняє мовлення телевізійного каналу Venezuealan, що його запустив попередній уряд, і запрошує американську телекомпанію CNN відкрити відділення в країні.

Нагадаємо, раніше цього тижня Russia Today зняв ролик про провал анексії Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram