ГоловнаСвіт

Німеччина перевела Росію з партнерів у суперники

ФРН визнала РФ загрозою для своєї національної безпеки.

Німеччина перевела Росію з партнерів у суперники

Уряд Німеччини оновив редакцію "Білої книги" - керівництва з ведення політики національної безпеки країни. В оновленій редакції Росія для Німеччини "більше не партнер, а суперник" і тепер належить до основних загроз, повідомляє Die Welt.

Зміни в "Білу книгу" вносять уперше з 2006 року. У новій редакції йдеться, що навколишній світ у сфері безпеки "сильно змінився", все стало "складним, мінливим і важко передбачуваним".

Німецький уряд тепер вважає, що "Росія більше не є партнером, а суперником", пише газета. У документі наголошено, що Росія "готова силоміць просувати свої інтереси", і наводять як приклад події в Криму і на сході України.

"Росія відвертається від Заходу, підкреслюючи стратегічне суперництво і нарощуючи свою військову активність на зовнішніх кордонах ЄС", - наводить газета нову позицію Німеччини.

Особливу заклопотаність у німецького уряду викликають "гібридні інструменти для розмиття кордонів між війною і миром" і "підривна діяльність щодо інших країн".

"Без фундаментальної зміни курсу Росія в доступному для огляду майбутньому стане загрозою безпеки нашого континенту", - йдеться в "Білій книзі".

Крім Росії, загрозами національній безпеці Німеччини в новій редакції "Білої книги" названі тероризм, кіберзлочинність, безконтрольна міграція, націоналізм, гонка озброєнь, глобальне потепління і епідемії.

Нова редакція "Білої книги", яка налічує 80 сторінок, була підготовлена міністерством оборони країни спільно з іншими відомствами, відповідальними за національну безпеку. Документ повинен бути схвалений і представлений урядом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram