ГоловнаСвіт

Французький телеканал спіймав "Россию-24" на підробці сюжету про євроскептиків

Журналісти "Вестей недели" вигадали окремі цитати героїв свого сюжету

Французький телеканал спіймав "Россию-24" на підробці сюжету про євроскептиків
Фото: Скриншот видео

Один з найбільших телеканалів Франції Canal+ у програмі Le Petit Journal висміяв передачу російського пропагандиста Дмитра Кисельова на телеканалі "Россия-24".

У програмі "Вести недели" йшлося про французьких "євроскептиків", які протестують "проти засилля мігрантів". При цьому закадровий текст наклали на відео протестів проти нового трудового законодавства. Сюжет також проілюстровано коментарями французів, починаючи з демонстрантів і закінчуючи колишнім держсекретарем Брюно Ле Мером.

Ведучий програми Ян Бартез разом зі своїми журналістами не тільки спростував фейки росіян про реальні події у Франції, а й зустрівся зі спікерами, які були шоковані відвертою брехнею і маніпулюванням.

Французькі журналісти знайшли героїв цієї програми і показали їм російський ролик. Усі вони заявили, що російське телебачення не просто спотворило сказане, а й подекуди повністю змінило сенс їхніх слів на протилежний.

Наприклад, жінка, яка нібито втратила роботу через те, що на її місце взяли трьох мігрантів, розповіла, що просто пішла на пенсію і про жодних мігрантів у її коментарі не йшлося. Дівчина, слова якої "переклали" як заклик закрити кордони, за її словами, говорила геть протилежне. Вона назвала переклад хибним і образливим.

Брюно Ле Мер, який у сюжеті "закликав Францію до тісної співпраці з Росією", розповів, що його "відповідь" у сюжеті є "нарізкою фраз, зміст яких дуже сильно спотворений".

Герої сюжету заявили, що почуваються ображеними, і закликали працівників російського телебачення робити коректні переклади.

Нагадаємо, пропагандиста Дмитра Кисельова внесли до списку санкцій ЄС навесні 2014 року. Йому заборонено в'їзд на територію Євросоюзу, а також володіння нерухомістю й іншими активами, розташованими на території ЄС. У квітні 2014 року Кисельов не зміг поїхати в Норвегію через санкції.

Кисельов веде на каналі "Россия" щотижневу підсумкову пропагандистську програму "Вести недели". Йому і його програмі

вручили національну телевізійну премію ТЕФІ-2015.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram