ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Міноборони Росії заборонило американським літакам "підкрадатися" до кордону

У відомстві стверджують, що діють згідно з міжнародними правилами

Міноборони Росії заборонило американським літакам "підкрадатися" до кордону

Офіційний представник міністерства оборони Росії Ігор Конашенков прокоментував заяву Пентагону про небезпечне зближення російського Су-27 з американським літаком у небі над Балтикою.

Про це повідомляє ТАСС.

Конашенков заявив, що американський літак-розвідник RC-135U "щоразу намагається підкрадатися до російського кордону з вимкненим транспондером". Тому, за його словами, сили протиповітряної оборони змушені піднімати в повітря винищувач, щоб візуально ідентифікувати літак.

Конашенков запропонував американським пілотам або не літати поблизу російського кордону, або включати транспондер для автоматичної ідентифікації.

"До речі, інший літак-розвідник Boeing OC-135B в рамках міжнародного договору з "Відкритого неба" сьогодні приземлився в Улан-Уде. І ніхто не піднімав винищувачів для його ідентифікації", - зазначив представник російського оборонного відомства.

Нагадаємо, 29 квітня російський Су-27 показав фігуру вищого пілотажу "бочка" біля літака-розвідника США у небі над Балтійським морем.

17 квітня під час планового польоту в нейтральному повітряному просторі над Балтійським морем літак-розвідник військово-повітряних сил США RC-135 був перехоплений російським винищувачем Су-27.

Раніше російські бомбардувальники СУ-24 імітували атаку на американський есмінець USS Donald Cook у Балтійському морі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram