ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

ІДІЛ почала торгувати рибою і автомобілями

Терористи стягують податок за родючі землі і домашню птицю на захоплених територіях.

ІДІЛ почала торгувати рибою і автомобілями
Боевики ИГИЛ
Фото: EPA/UPG

Терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) почало торгувати рибою і автомобілями, щоб погасити фінансові втрати від падіння світових цін на нафту.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на іракських чиновників.

"Схема фінансування терористів зазнала змін порівняно з часами проголошення халіфату майже два роки тому. Після того як армія встановила контроль над кількома нафтовими родовищами, вони придумали нові способи заробляти гроші і платити своїм бійцям", - розповів іракський суддя Джаббар Абід аль-Худжеймі.

За його відомостями, риболовля в сотнях іракських озер і продаж машин, закуплених до захоплення територій ІДІЛ, дають терористичній організації мільйони доларів щомісяця. Крім того, терористи стягують податок за родючі землі і домашню птицю.

Нагадаємо, раніше у квітні повідомляли, що доходи ІДІЛ упали на 30% через зниження нафтових цін. Це позначилося і на кількості бойовиків угруповання, оскільки керівництву ІДІЛ нічим платити іноземним бойовикам. За оцінками американських спецслужб, чисельність бойовиків ІДІЛ становить від 20 до 25 тис. осіб. Рік тому розвідники нарахували в лавах терористів від 19 до 31 тис. бійців.

Терористичне угруповання ІДІЛ влітку 2014 року захопило частину територій Іраку і Сирії і проголосило там халіфат. З вересня того самого року очолювана США міжнародна коаліція проводить бомбардування позицій бойовиків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram