ГоловнаСвіт

У Парагваї заарештували дядька президента, який утік з в'язниці

Дядько парагвайського президента перебував у розшуку з 2007 року.

У Парагваї заарештували дядька президента, який утік з в'язниці
Хуан Доминго Виверос Картес
Фото: EPA/UPG

У Парагваї заарештували дядька президента країни Орасіо Картеса, який утік з в'язниці.

Про це повідомляє BBC.

Родича політика Хуан Домінго Віверос Картес (Juan Domingo Viveros Cartes) було затримано після того, як літак, яким він керував, здійснив екстрену посадку в місті Каазапа.

Дядько президента перебував у розшуку з 2007 року, коли втік на батьківщину під час екстрадиції з Бразилії, де його засудили до 17 років позбавлення волі за організацію наркотрафіку.

Шість років по тому Вівероса Картеса заарештували в Уругваї, де він провів у в'язниці два роки за ще одним звинуваченням у незаконному обігу наркотиків. Тоді дядько парагвайського лідера теж порушив повітряний простір, керуючи невеликим літаком із вантажем марихуани вагою понад 400 кілограмів.

У жовтні 2013 року в Маямі поліція заарештувала сина президента Парагваю. 29-річного Хуана Пабло Картеса, старшого сина політика, помістили під варту за звинуваченням у нападі на людину.

Орасіо Картес був обраний президентом Парагваю на виборах у квітні 2013 року, на яких його підтримувала консервативна правоцентристська партія "Колорадо". Картес є одним із найбагатших людей країни: йому належать кілька фірм, що займаються виробництвом їжі, напоїв і тютюну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram