ГоловнаСвіт

Під час обшуку в Mossack Fonseca знайшли мішки зі знищеними документами

В юридичній фірмі стверджують, що оцифрували всі необхідні документи.

Під час обшуку в Mossack Fonseca знайшли мішки зі знищеними документами
Офис Mossack Fonseca в Панаме
Фото: EPA/UPG

Панамські слідчі в п'ятницю, 22 квітня, провели обшук в офісі фірми Mossack Fonseca, що опинилася в центрі офшорного скандалу, під час якого виявили сумки з розрізаними в шредері документами.

 Про це повідомляє Reuters.

"Ми забезпечили збереження великої кількості доказів, виявлених на місці",- повідомив журналістам слідчий Хав'єр Карабальо.

Mossack Fonseca, своєю чергою, поширила заяву про те, що паперові документи були знищені для переробки. У компанії зауважили, що всі дані зберігаються в електронному вигляді і їх копії вже були вилучені слідчими під час попередніх обшуків.

Нагадаємо, 3 квітня Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) і Центр з дослідження корупції й організованої злочинності (OCCRP) опублікували розслідування, засноване на документах панамської юридичної компанії Mossack Fonseca. Їх близько року тому невідомий передав німецькій газеті Sueddeutsche Zeitung.

У журналістів з усього світу виявилося близько 11,5 млн різного роду документів, в яких містяться дані про офшорні компанії і рахунки 128 політиків і офіційних осіб і 29 мільярдерів зі списку Forbes. Серед них - 12 світових лідерів, а також їх наближені та родичі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram