ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Стагнація економіки РФ почалася перед запровадженням санкцій, - екс-голова МЗС Росії

Державне керівництво Росії не змогло забезпечити реформ

Стагнація економіки РФ почалася перед запровадженням санкцій, - екс-голова МЗС Росії
Андрей Козырев
Фото: rusplt.ru

Різке зниження цін на нафту і санкції Заходу лише прискорили падіння російської економіки, незворотне руйнування якої стало помітним ще 2011 року.

На цьому наголосив під час виступу в Атлантичній раді в середу колишній міністр закордонних справ Росії Андрій Козирєв, повідомляє Укрінформ.

"Стагнація російської економіки почалася перед падінням світових цін на нафту і перед тим, як були введені санкції. Така тенденція була констатована вже 2011 року", - зазначив екс-голова російського МЗС.

Козирєв уточнив, що у 2010-2011 рр. у Росії все ще спостерігали певне зростання, незважаючи на наслідки глобальної фінансової кризи. Але з початком 2012-го воно припинилося - тоді ціна на нафту була вищою від ста доларів за барель, нагадав російський політик.

"Проблема економіки РФ - це не тільки ціна на нафту чи санкції. Це фундаментальна проблема, пов'язана із самою структурою економіки", - підкреслив Козирєв.

На підтвердження він зазначив, що про це йшлося в доповідях МВФ, Світового банку, Російського Центробанку і мінекономіки Росії, а також у висловлюваннях самого президента РФ Володимира Путіна під час першого періоду його президентства.

"Державне керівництво Росії не змогло забезпечити виконання повномасштабних або хоча б достатніх реформ, які подолали б так звану "червону лінію" і створили б засновану на ринкових принципах економіку як основу для демократії", - зазначив колишній голова російського МЗС.

Нагадаємо, 14 квітня президент РФ Володимир Путін спрогнозував зростання економіки Росії 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram