ГоловнаСвіт

Британську прикордонну службу викрили у зломі та прослуховуванні телефонів мігрантів

Британську прикордонну службу викрили у зломі та прослуховуванні телефонів мігрантів
Мигранты (Архив)
Фото: dailymail.co.uk

Прикордонна служба Великобританії (UK Border Agency) ламала мобільні телефони і комп'ютери мігрантів, а також стежила за ними за допомогою обладнання для прослуховування.

Про це повідомляє The Independent.

Співробітники прикордонної служби отримали повноваження займатися "проникненням у приватну власність, у тому числі за допомогою спеціального обладнання" в 2013 році шляхом внесення поправок до "Закону про поліцію" 1997 року. Ці поправки дали їм право встановлювати пристрої для прослуховування в будинках, автомобілях і центрах тимчасового утримання мігрантів. Окрім того, поправки в закон дозволяли злом телефонів і комп'ютерів.

Згідно із заявою, яку The Independent надали в міністерстві внутрішніх справ Великобританії, повідомляли, що такі заходи було вжито для посилення захисту і контролю в країні. У відомстві також пояснили, що використовували обладнання для прослуховування і зламували телефони мігрантів винятково для розслідування і запобігання злочинам.

Нагадаємо, в січні 2016 року повідомляли, що в Уельсі мігрантів "помітили" спеціальними браслетами, які дають право на отримання безкоштовної їжі. Самі мігранти вважають це негуманним і поскаржилися, що через браслети вони стали об'єктами образ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram