ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

"Відкрита Росія" опублікувала відео таємних навчань Нацгвардії РФ

Сотні омонівців у Підмосков'ї імітували розгін "московського майдану"

"Відкрита Росія" опублікувала відео таємних навчань Нацгвардії РФ
Российские силовики
Фото: mvd.ru

На сайті громадської організації "Відкрита Росія", заснованої  колишнім головою ЮКОСа Михайлом Ходорковським, з'явилося відео таємних навчань новоствореної національної гвардії РФ.

Відеозапис зроблено 7 квітня в Підмосков'ї.

"Кореспондент "Відкритої Росії" став випадковим свідком навчальних боїв недалеко від Люберец. Сотні омонівців, бійців внутрішніх військ і співробітників поліції імітували розгін "московського майдану", - сказано в текстівці до відео.

Нагадаємо, про створення Національної гвардії на базі Внутрішніх військ МВС президент РФ Володимир Путін оголосив 5 квітня. Тоді він сказав, що гвардія буде боротися з тероризмом, а також із організованою злочинністю і "в тісному контакті з Міністерством внутрішніх справ продовжить виконувати ті функції, які виконували підрозділи ОМОНу, СОБР".

6 квітня президент Росії вніс до Держдуми законопроект, який пропонує дозволити Нацгвардії застосування зброї без попередження при безпосередній загрозі громадянам або самим військовослужбовцям. Крім того, Нацгвардії дозволять застосовувати спецзасоби для припинення масових заворушень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram