ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Обама обговорив з Ердоганом боротьбу з ІДІЛ

Американський лідер підтвердив прихильність США підтримці безпеки Туреччини

Обама обговорив з Ердоганом боротьбу з ІДІЛ
Барак Обама, Тайип Эрдоган (Архив)
Фото: EPA/UPG

Президент США Барак Обама зустрівся в кулуарах саміту з ядерної безпеки у Вашингтоні з турецьким лідером Реджепом Таїпом Ердоганом.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланняи на Білий дім.

Лідери двох країн обговорили зусилля у боротьбі з терористичним угрупованням "Ісламська держава". Крім того, Обама висловив співчуття Ердогану у зв'язку з терактом у Діярбакирі і підтвердив відданість США підтримці безпеки Туреччини.

Зустрічі передував інцидент у Брукінзькому інституті, де виступав Ердоган. Як повідомляє The Financial Times, охоронці турецького лідера не пустили на його виступ журналістів. За свідченнями очевидців, вони облаяли працівників ЗМІ, а також спробували вивести одного з репортерів із залу до початку лекції Ердогана. За журналіста заступилися співробітники інституту, при цьому в конфлікт довелося втрутитися поліцейським.

Радник президента США з національної безпеки Бен Родс, коментуючи те, що трапилося, заявив, що не знає точних обставин, але запевнив, що американська влада "поважає і підтримує право на незалежну журналістику".

У Вашингтоні 31 березня і 1 квітня проходить Саміт з ядерної безпеки, на якому обговорюються заходи протидії ядерному тероризму.

У відносинах Туреччини і США останнім часом накопичилося чимало подразників. Зокрема, Анкара не задоволена тим, що Вашингтон підтримує курдські загони, які борються з джихадистами в Сирії. У Туреччині бойові угруповання курдів зараховують до терористичних.

Нагадаємо, 21 березня Ердоган оголосив про початок боротьби з "хвилею тероризму" в Туреччині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram