ГоловнаСвіт

Президент Ірану в останній момент відклав візит до Австрії

Візит Рухані в Австрію мав стати другим в ЄС після скасування міжнародних санкцій проти Ірану

Президент Ірану в останній момент відклав візит до Австрії
Хасан Рухани
Фото: EPA/UPG

Президент Ірану Хассан Рухані у вівторок, 29 березня, відклав дводенний візит до Австрії на невизначений термін з міркувань безпеки, повідомляє Reuters.

Прес-служба президента Австрії Гайнца Фішера, якого збирався відвідати Рухані у Відні, не змогла пояснити причин такого рішення.

Однак повідомляється, що запланована Рухані поїздка до Багдада безпосередньо перед візитом до Австрії також була відкладена з міркувань безпеки.

Візит Рухані в Австрію мав стати другим в Європейський Союз після скасування міжнародних санкцій проти його країни в січня 2016.

"Звичайно, кожна держава повинна приймати власні рішення про безпеку голови держави", - прокоментував скасування візиту президента Ірану Гайнц Фішер. Голова Автрії додав, що якість відносин з Іраном не буде зачеплена цією відстрочкою.

Нагадаємо, перший офіційний візит до Європи після скасування міжнародних санкцій президент Ірану Хассан Рухані 25 січня почав з Італії, звідки вилетів до Парижа, де провів переговори з французьким колегою Франсуа Олландом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram