ГоловнаСвіт

Північнокорейська артилерія знищила макет резиденції президента Південної Кореї

За стріляниною спостерігав особисто Кім Чен Ин

Північнокорейська артилерія знищила макет резиденції президента Південної Кореї
Запуск учебных ракет в КНДР (Архив)
Фото: EPA/UPG

Північнокорейська артилерія знищила макети урядових будівель у Сеулі, в тому числі офіційної резиденції президента Південної Кореї Пак Кин Хе.

Про це повідомляє північнокорейське Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК).

"Масштабні навчання було спрямовано на те, щоб ще раз продемонструвати міць північнокорейської армії, яка принесе загибель американським імперіалістам і південнокорейській маріонетковій групі зрадників. Артилерійські снаряди летіли як блискавки, з рішучістю люто били у цілі, що імітує Чонваде (резиденцію президента Південної Кореї) і урядові установи заколотників у Сеулі", - йдеться в повідомленні ЦТАК.

Як повідомляється, в навчаннях було задіяно понад сто далекобійних артилерійських знарядь різного калібру. За стріляниною спостерігав особисто лідер КНДР Кім Чен Ин.

Від початку березня КНДР провела низку масштабних навчань. 21 березня КНДР запустила ракету на західному узбережжі країни. 18 березня Пхеньян з різницею у 22 хвилини також запустив дві балістичні ракети убік Японського моря. Раніше північнокорейські військові здійснили запуск ракет 10 березня. Реактивні снаряди пролетіли близько 500 кілометрів. 9 березня Кім Чен Ин заявив, що КНДР вдалося мініатюризувати ядерні боєголовки, які буде встановлено на балістичних ракетах.

7 лютого у результаті запуску міжконтинентальної балістичної ракети було виведено на орбіту північнокорейський супутник Kwangmyongsong-4 ("Яскрава зірка-4"), призначений для спостереження за Землею. У світовій спільноті це сприйняли як порушення резолюцій Ради Безпеки ООН, що забороняють КНДР випробування і пуски балістичних ракет.

Після цього, а також у зв'язку з черговими ядерними випробуваннями Пхеньяна, 2 березня, РБ ООН схвалила найжорсткіші санкції проти КНДР за останні 20 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram