ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

ІДІЛ закликала до джихаду після вибухів у Брюсселі

Серед бойовиків ІДІЛ нібито є бельгійці, підозрювані в розстрілах і вибухах у Парижі в листопаді 2015 року

ІДІЛ закликала до джихаду після вибухів у Брюсселі
боевики ИГ
Фото: EPA/UPG

Терористичне угруповання "Ісламська держава" 24 березня опублікувало в соціальних мережах відеозапис, у якому закликало своїх послідовників вести джихад.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

"Ісламська держава" випустила відео в соціальних медіа в четвер із закликом до своїх послідовників до перемоги і джихаду після смертельних вибухів у Брюсселі цього тижня", - йдеться в повідомленні.

У відео також зазначено, що Бельгія була частиною коаліції в боротьбі з бойовиками на Близькому Сході.

На кадрах показано тренування бойовиків ІДІЛ, серед яких нібито є бельгійці, яких підозрюють у розстрілах і вибухах у Парижі в листопаді 2015 року, що забрали життя 130 осіб.

"Літаки хрестоносців, у тому числі Бельгії, продовжують бомбити мусульман в Іраку і Леванті вночі і вдень. Кожен мусульманин, який добре знає історію ісламу, знає, що священна війна проти невірних є невід'ємною частиною ісламу", - йдеться у відео.

Нагадаємо, відповідальність за теракти в Брюсселі 22 березня взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ). Терористи в сирійському місті Ракка протягом двох місяців планували теракти в аеропортах і на залізничних вокзалах Європи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram