ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Іракська армія почала операцію звільнення Мосула від ІДІЛ

Іракські військові за підтримки авіації міжнародної коаліції витіснили джихадистів із кількох сіл.

Іракська армія почала операцію звільнення Мосула від ІДІЛ
Армия Ирака (Архив)
Фото: EPA/UPG

Армія Іраку почала наступ на місто Мосул, яке з 2014 року перебуває під контролем бойовиків терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Про це повідомив представник об'єднаного військового командування Іраку, бригадний генерал Яхія Расул (Yahya Rasool), інформує USA Today.

За його словами, іракська армія вже звільнила від джихадистів кілька сіл на околиці міста Махмур, розташованого на схід від Мосула. За його словами, підтримку армії надавала авіація міжнародної коаліції, очолюваної США.

5 березня США повідомили про підготовку операції звільнення Мосула. За словами спецпредставника американського президента з питань боротьби з ІДІЛ Бретта Макгерка, на початку березня бойовикам перекрили шляхи постачання між цим містом і Раккою, яку екстремісти проголосили своєю столицею в Сирії.

Наприкінці 2015 року лояльним Багдаду військам за підтримки США вдалося звільнити велике іракське місто Рамаді. Тоді ж були оприлюднені плани взяття Мосула - найбільшого населеного пункту, контрольованого ІДІЛ.

Нагадаємо, раніше в четвер повідомляли, що сирійська армія відбила Пальміру в ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram