ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

AP: ІДІЛ підготувала до 600 бойовиків для нападів у Європі

Джихадисти створили в Європі велику агентурну мережу з великою кількістю не пов'язаних один з одним осередків

AP: ІДІЛ підготувала до 600 бойовиків для нападів у Європі
Боевики ИГ (Архив)
Фото: EPA/UPG

Терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ, ІД) підготувало і направило в Європу від 400 до 600 бойовиків для здійснення атак.

Про це повідомляє Associated Press з посиланням на джерела у європейській та іракській розвідці.

За даними агентства, терористичне угруповання створило велику агентурну мережу з великою кількістю не пов'язаних один з одним осередків. Зазначається, що ці табори знаходяться в Сирії, Іраку та у пострадянських країнах.

Представник європейських спецслужб розповів виданню, що бойовиків навчають технікам стеження і контрстеження, а також роботі з вибуховими пристроями. Їх метою є скоєння якомога більшої кількості терактів.

Французький сенатор Наталі Гулі (Nathalie Goule) підтвердила агентству, що ІД спеціально підготувало терористів для здійснення атак за кордоном.

У свою чергу джерело в розвідслужбах Іраку зазначило, що організатори серії паризьких терактів, які сталися 13-14 листопада 2015 року, є частиною великого осередку, що діє в Німеччині, Великобританії, Італії, Данії, Швеції і Туреччині.

У вівторок, 22 березня, у Брюсселі сталася серія вибухів. Жертвами двох вибухів в аеропорту Брюсселя стали щонайменше 12 осіб. Під час вибуху в метро на станції "Маельбек" загинули 20 людей.

Відповідальність за напад взяла на себе "Ісламська держава".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram