ГоловнаСвіт

Інтерпол розшукував у Брюсселі терориста-смертника, що підірвався

Брахім Ель-Бакрауі в базі Інтерполу не числився

Інтерпол розшукував у Брюсселі терориста-смертника, що підірвався
Подозреваемые в организации терактов в Брюсселе
Фото: twitter.com/VTMNIEUWS

Інтерпол розшукував Халіда Ель-Бакрауі, який підозрюється в теракті на станції метро "Маельбек" у центрі Брюсселя. Відповідна інформація розміщена на офіційному сайті Інтерполу, повідомляє РБК-Україна.

Відзначається, що Ель-Бакрауі народився в 1989 році. У нього було громадянство Бельгії і Багамських островів, він володів арабською і французькими мовами. Ель-Бакрауі підозрювався в терористичній діяльності.

За даними The New York Times, Ель-Бакрауі перебував у розшуку із серпня 2015 року. Також повідомляється, що його брат Брахім не числився в базі Інтерполу.

Нагадаємо, бельгійська поліція ідентифікувала двох передбачуваних терористів, які напередодні здійснили подвійний теракт у брюссельському аеропорту. Ними виявилися брати Халід і Брахім Ель-Бакрауі, які проживали у бельгійській столиці. Вони перебували в розшуку за підозрою в причетності до злочинного угруповання. Халід Ель-Бакрауі зокрема орендував брюссельську квартиру, яку поліція штурмувала тиждень тому. Однак тоді затримати братів не вдалося.

За даними МВС Бельгії, брати були пов'язані із затриманим кілька днів тому Салахом Абдесламом - одним з організаторів серії терактів у Франції в листопаді минулого року.

Всього, за даними поліції, до вибуху в аеропорту мали стосунок три людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram