ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Поліція Чечні нарахувала на мітингу в Грозному понад мільйон осіб

Учасники мітингу "ухвалили" резолюцію, в якій ідеться "про безумовну підтримку курсу" Кадирова.

МВС Чечні заявило, що в мітингу в Грозному, присвяченому 13-річчю прийняття Конституції республіки, брали участь більш ніж мільйон осіб.

Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті МВС Чечні.

У прес-релізі зазначено, що з вівторка весь особовий склад поліції Чечні несе службу посилено. Безпеку на самому мітингу забезпечували понад 6 тис. поліцейських. Пригод на акції не було.

Згідно з повідомленням на сайті голови та уряду Чечні, учасники мітингу ухвалили резолюцію, в якій йдеться "про безумовну підтримку курсу" першого президента Чечні Ахмата Кадирова і нинішнього голови республіки Рамзана Кадирова. Зачитав резолюцію спікер чеченського парламенту Магомед Даудов.

У резолюції сказано, що прийняття Конституції було "єдино правильним шляхом для досягнення миру і виведення чеченського суспільства зі складної ситуації". Учасники мітингу, зазначено в заяві, "підтверджують свою вірність обраному шляху" і готовність "налагоджувати економічні, культурні та інші зв'язки з усіма народами Російської Федерації".

Також було зачитано привітання президента РФ Володимира Путіна.

Рамзан Кадиров в "Інстаграмі" написав, що "мітинг засудив спроби певних сил розхитати ситуацію, і наголосив, що народ, який пережив страшну трагедію, нікому не дозволить зазіхнути на мир у Чечні".

Учасники мітингу заповнили центральну площу Грозного і прилеглі до неї проспекти, вулиці і сквери, повідомляє РИА Новости. В руках вони тримали плакати з гаслами та прапори Росії та Чечні. Рух транспорту в центрі Грозного було обмежено.

Перед присутніми виступили чеченські творчі ансамблі, а також "зірки" місцевої естради, повідомляє "Грозный-Информ". Агентство також опублікувало фотографію з акції, на якій видно всю площу.

Мітинг у Грозному, присвячений 13-річчю прийняття Конституції Чечні
Фото: grozny-inform.ru
Мітинг у Грозному, присвячений 13-річчю прийняття Конституції Чечні

За даними Росстату на початок року, населення Чечні становить 1,394 млн осіб.

Конституцію Чечні було прийнято на референдумі 23 березня 2003 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram