ГоловнаСвіт

М'янма скорочує кількість міністрів з метою економії бюджету

Заощаджені кошти буде спрямовано на сектори освіти, охорони здоров'я та розвитку сільських районів М'янми

Парламент М'янми у понеділок схвалив план новообраного президента країни Хтіна Чжо (Htin Kyaw) з формування нового уряду, в якому залишиться 21 міністерство замість 36, а кількість міністрів скоротиться до 18.

Про це повідомляє euronews.

Раніше для кожного військового, який дослужився до звання генерал-лейтенанта, якщо для нього не знаходилося відповідної посади в армії, створювалося міністерство.

За словами президента, який вперше виступав перед парламентом, відмова від такої практики призведе до значної економії бюджету.

"Ми можемо використовувати п'ять мільярдів к'ятів (понад €3,6 млн), які заощадимо у результаті скорочення міністерств і міністрів, щоб поліпшити сектори освіти, охорони здоров'я та розвитку сільських районів нашої країни", - підкреслив Хтін Чжо.

Пропозицію президента підтримала Національна ліга за демократію, що висунула його на цю посаду і яку очолює нобелівський лауреат Сан Су Чжі. На виборах у листопаді 2015 року ця колишня опозиційна партія здобула абсолютну більшість місць у парламенті М'янми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram