ГоловнаСвіт

У США заарештували російського мільярдера Чигиринського

Бізнесмена підозрюють у "незаконному контакті" з неповнолітньою дівчиною

У США заарештували російського мільярдера Чигиринського

Російського бізнесмена, колишнього акціонера нафтової компанії Sibir Energy і власника девелоперської компанії Russian Land Шалва Чигиринського заарештовано в США за підозрою в "незаконному контакті" з неповнолітньою дівчиною.

Про це повідомляє РБК.

Як підтвердили в поліції Грінвіча (штат Коннектикут), ордер на арешт Чигиринського було видано судом штату 7 березня. За словами представника департаменту, 10 березня Чигиринський з'явився в поліцію і його відпустили під заставу в розмірі $50 тис.

Адвокати бізнесмена наполягають на його невинуватості. Наступне судове засідання у його справі призначено на 29 березня.

Основними активами Чигиринського в Росії були 23,5% у нафтовій компанії Sibir Energy (згодом перейшла "Газпром нафті") і компанія Russian Land, яка володіла 16 великими девелоперськими проектами (в їх числі - вежа "Росія" в комплексі Москва-Сіті, реконструкція готелю "Росія" в московському Зарядьє, комплекс "Нова Голландія" в Санкт-Петербурзі, проект "Кришталевий острів" у Нагатинській заплаві та інші).

Востаннє Чигиринський потрапляв до списку найбагатших російських бізнесменів за версією Forbes у 2009 році - тоді його статки оцінювали в $600 млн.

Нагадаємо, в 2009 році головне слідче управління Москви порушило кримінальні справи про несплату податків Московською нафтовою компанією (МНК) та Московською нафтогазовою компанією (МНГК), засновником яких був Чигиринський. Бізнесмен прийняв рішення залишити Росію і відтоді не повертався в країну. Справи про несплату податків МНК і МНГК  закрили в 2010 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram