ГоловнаСвіт

Канада ввела додаткові санкції проти Росії

Економічні обмеження з РФ не знімуть, "допоки Росія повністю не виконає мінських домовленостей"

Канада ввела додаткові санкції проти Росії
Фото: investigator.org.ua

Влада Канади ввела додаткові економічні санкції проти Росії.

Документ про розширення санкцій схвалило канадське МЗС два дні тому, але набув чинності він 18 березня, після реєстрації та публікації в урядовому виданні, повідомляє Радіо Свобода.

"Це рішення підтримує міжнародні зусилля, спрямовані на пошук дипломатичного рішення кризи в Україні", - йдеться в заяві голови МЗС Канади Стефана Діона. Він додав, що економічні обмеження з РФ не знімуть, "допоки Росія повністю не виконає своїх зобов'язань щодо мінських домовленостей".

У розширений канадський список санкцій внесли 10 підприємств і 2 фізичних осіб. Влада Канади планує заморозити їхні активи, а фізичним особам заборонити в'їзд на свою територію.

Серед компаній названо "Инвестиционный республиканский банк", "Московский областной банк", ВАТ "Волгограднефтемаш", АТ "Ижевский механический завод", АТ "Ижмаш", АТ "Технопромэкспорт", АТ "Технодинамика холдинг", АТ "Техмаш", АТ "Руселектроникс" і АТ "Швабе Холдинг".

До списку санкцій потрапили також порти Євпаторії, Феодосії, Ялти і Ялтинська кіностудія.

Серед фізичних осіб - заступник гендиректора концерну "Калашников" Едуард Іоффе і один з топ-менеджерів цього концерну Олександр Омельченко.

Нагадаємо, 10 березня Рада ЄС продовжила на шість місяців санкції щодо 146 осіб і 37 компаній, відповідальних за підривання територіальної цілісності і суверенітету України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram