ГоловнаСвіт

Голова МЗС Великобританії порівняв РФ, що виводить війська з Сирії, з чоловіком, який перестав бити дружину

Росію не варто хвалити за те, що вона йде "з цієї протизаконної діяльності"

Голова МЗС Великобританії порівняв РФ, що виводить війська з Сирії, з чоловіком, який перестав бити дружину
Филип Хэммонд
Фото: EPA/UPG

Голова МЗС Великобританії Філіп Хеммонд коментуючи рішення президента Росії Володимира Путіна припинити військову операцію в Сирії, заявив, що вітати виведення російських військ із Сирії все одно, що "хвалити чоловіка, який перестав бити свою дружину", повідомляє Bloomberg.

"Якщо - а це залишається великим питанням - вони вирішили через п'ять місяців, що зробили достатньо, давайте не будемо їх занадто розхвалювати. Це трохи схоже на: "Він перестав бити свою дружину?" - сказав Хеммонд, виступаючи у вівторок у Палаті громад у Лондоні.

"Факт того, що вони там, є чимось, проти чого ми повинні в першу чергу протестувати, - сказав голова МЗС Великобританії. - Ми, звісно, не повинні хвалити їх за те, що вони просто йдуть із цієї протизаконної діяльності".

Коментарі Хеммонда можуть ускладнити і без того напружені відносини між Росією і Великобританією, зазначає Bloomberg. У січні міністерство закордонних справ Великобританії викликало посла Росії на знак протесту проти "кричущого нехтування" міжнародного права після того, як суддя Роберт Овен заявив, що вбивство екс-співробітника ФСБ Олександра Литвиненка в 2006 році було, ймовірно, схвалене президентом Росії Володимиром Путіним.

Нагадаємо, 14 березня президент РФ Володимир Путін наказав почати виведення основних військових сил РФ із Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram