ГоловнаСвіт

В Ємені в результаті авіаударів загинули більш як 40 осіб

Дві ракети влучили вдень у людний ринок

В Ємені в результаті авіаударів загинули більш як 40 осіб
Фото: EPA/UPG

На півночі Ємену 15 березня загинули щонайменше 41 особа і 75 отримали поранення в результаті авіанальоту коаліції під керівництвом Саудівської Аравії, повідомляє ВВС.

За словами очевидців, щонайменше дві ракети влучили удень у людний ринок у провінції Хадджа.

На відеокадрах, імовірно знятих незадовго після авіаудару, можна побачити тіла кількох загиблих дітей.

Провінція Хадджа контролюється повстанцями-хуситами, з якими воює коаліція.

Нагадаємо, арабська коаліція, яку очолює Саудівська Аравія, оголосила про припинення перемир'я в Ємені, де ведуться бої проти повстанського руху хуситів (шиїтське воєнізоване угруповання).

Таким чином, перемир'я тривало менше трьох тижнів. Його ввели з 15 грудня, при цьому порушення режиму тиші фіксувалися з обох боків.

Громадянська війна в Ємені, однією з воюючих сторін якої є бойове крило хуситів - шиїтський рух "Ансар Аллах" - триває кілька років. Хусити виступають проти сунітського єменського президента Абд Раббо Мансура Хаді та його уряду.

На початку 2015 року повстанці захопили столицю країни Сану і розгорнули наступ на південь. Через кілька місяців хусити взяли стратегічно важливий для президента Аден, після чого єменський лідер втік до Саудівської Аравії.

У березні цього року Саудівська Аравія і її регіональні союзники почали військову операцію проти шиїтських повстанців-хуситів з метою повернення Хаді до влади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram