ГоловнаСвіт

Італія та Угорщина виступили проти автоматичного продовження санкцій проти Росії

Федеріка Могеріні підкреслила, що рішення про продовження обмежувальних заходів проти РФ завжди були результатом політичних дебатів

Італія та Угорщина виступили проти автоматичного продовження санкцій проти Росії
Фото: rus.ruvr.ru

Глави МЗС Угорщини та Італії виступили проти автоматичного продовження санкцій Євросоюзу щодо Росії.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Таку заяву було зроблено за підсумками зустрічі голів МЗС країн Євросоюзу, в якій взяв участь голова американського зовнішньополітичного відомства Джон Керрі і Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні.

Як зазначає агентство, це було перше за рік засідання, на якому обговорювалися подальші дії щодо Росії.

"На цьому етапі ми не можемо ухвалювати будь-яке рішення як належне", - заявив голова МЗС Італії Паоло Джентілоні. Італійського міністра підтримав його угорський колега Петер Сіярто. За словами останнього, ЄС "не може ухвалювати потай рішення щодо санкцій. Питання має вирішуватися на найвищому рівні. Рішення не може бути прийнято автоматично".

Федеріка Могеріні, коментуючи слова міністрів, заявила, що рішення щодо продовження санкцій відносно Росії ніколи не ухвалювалися без політичних дебатів. Як зазначає Рейтер, такі країни як Великобританія, Польща і балтійські республіки наполягають на тому, що санкції - необхідна відповідь для стримування експансіоністської Росії.

Проти Росії діють три пакети санкцій Євросоюзу. Першими ввели індивідуальні санкції проти громадян Росії і України, яких Європа вважає відповідальними за підрив територіальної цілісності України. Ці санкції було продовжено 10 березня до 15 вересня 2016 року. Економічні санкції діють до 31 липня 2016 року, а санкції проти Криму - до 23 червня 2016 року.

Нагадаємо, раніше сьогодні стало відомо, що ЄС вирішив дотримуватися п'ятьох принципів у відносинах з Росією. Один з них - повне виконання Мінських угод.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram