ГоловнаСвіт

У Венесуелі знайшли рештки 28 зниклих шахтарів

Про зникнення шахтарів стало відомо 6 березня

У Венесуелі знайшли рештки 28 зниклих шахтарів
Фото: wikipedia.org

Поліція Венесуели виявила рештки 28 шахтарів, які працювали на нелегальному золотому промислі неподалік від міста Тумеремо в провінції Болівар, повідомляє ВВС.

"Ми хочемо поінформувати країну про те, що знайшли рештки людей, які зникли в Тумеремо", - написала в Твіттері генеральний прокурор Венесуели Луїза Ортега.

Про зникнення шахтарів стало відомо 6 березня, коли їхні сім'ї поскаржилися на те, що чоловіки не повернулися з роботи.

Родичі загиблих стверджували, що гірників убило місцеве злочинне угруповання після того, як знайшли на копальні велику кількість золота. За словами свідків, опитаних місцевою пресою, бандити організували рейд на шахту після того, як дізналися, що шахтарям вдалося знайти велике родовище.

Спочатку губернатор штату Болівар назвав повідомлення про загибель шахтарів "качкою", яку придумала опозиція. Щоб домогтися розслідування справи, родичам загиблих шахтарів довелося організувати декілька акцій протесту.

Однак офіційна версія змінилася після того, як минулого тижня було знайдено тіла чотирьох загиблих. Міністр оборони країни Володимир Падріні Лопез заявив, що влада неодмінно знайде винуватих, після чого в країні почалася великомасштабна операція з пошуку шахтарів, в якій брали участь більш ніж тисяча солдатів.

Нагадаємо, в неділю, 13 березня, в столиці Венесуели Каракасі пройшла багатотисячна демонстрація з вимогою відставки президента Ніколаса Мадуро. Свій мітинг провели і прихильники Мадуро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram