ГоловнаСвіт

Екс-прем'єру Казахстану зменшили термін тюремного ув'язнення

Засуджений розкаявся і в повному обсязі відшкодував завдані збитки

Екс-прем'єру Казахстану зменшили термін тюремного ув'язнення
Серик Ахметов
Фото: kapital.kz

Колишньому прем'єр-міністру Казахстану Серіку Ахметову зменшили термін позбавлення волі з 10 до 8 років, повідомляє Німецька хвиля.

Як повідомив у понеділок, 14 березня, суддя Рашид Нурмагомбетов, вирок було пом'якшено, оскільки засуджений розкаявся і в повному обсязі відшкодував завдані збитки.

9 березня адвокат засудженого повідомив, що його підзахисний відшкодував завдані державі збитки в повному обсязі. Він виплатив 2 млрд 254 млн тенге.

Прокуратура Казахстану виступала проти пом'якшення вироку.

Нагадаємо, Ахметова засуджено до 10 років колонії загального режиму в грудні 2015 року за привласнення чужого майна в особливо великому розмірі, незаконну участь у підприємницькій діяльності та зловживання посадовими повноваженнями. 9 грудня колишній прем'єр Казахстану, що перебував на лаві підсудних, у своєму останньому слові попросив пробачення у голови держави Нурсултана Назарбаєва за те, що "не виправдав його довіри". Своєї провини у висунутому обвинуваченні тоді він не визнав.

Серіка Ахметова узяли під домашній арешт у листопаді 2014 року. Судовий розгляд у справі почався 10 серпня 2015 року та тривав упродовж чотирьох місяців. Кримінальна справа складається з 338 томів, 9 з яких - це обвинувальний акт. Судове слідство і судові дебати завершилися 9 грудня 2015 року. Всього проведено 82 судові засідання. У справі було допитано 260 свідків. У процесі брали участь 4 державних обвинувача і 42 адвокати і захисники.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram