ГоловнаСвіт

У центрі Анкари вибухнув автомобіль, десятки людей загинули (оновлено)

Встановлено особу одного з терористів, що здійснили вибух.

У центрі столиці Туреччини Анкари увечері 13 березня стався потужний вибух, в результаті якого, судячи з усього, є загиблі й постраждалі, повідомляє DW.

Фото: EPA/UPG

Причина вибуху наразі невідома.

За даними турецького TRT, інцидент стався в результаті зіткнення автобусу з машиною. За інформацією іншого турецького телеканалу NTV, бомба, ймовірно, закладена в автомобілі, вибухнула недалеко від автобусної зупинки.

ВВС повідомляє, що в районі автобусного вокзалу на бульварі Ататюрка палають автомашини і автобуси, туди прибувають машини швидкої допомоги. Район оточений силами безпеки.

Фото: EPA/UPG

Турецький CNN повідомляє про 27 загиблих і 75 поранених.

Оновлено. Телеканал Euronews опублікував відео наслідків вибуху в Анкарі.

Оновлено 22.09. Українців серед 27-ми загиблих в результаті вибуху в Анкарі немає. Про це в ефірі телеканалу "112 Украина" заявив посол України в Туреччині Сергій Корсунський.

Президент Петро Порошенко висловив співчуття у зв'язку з терактом в Анкарі і заявив про підтримку народу Туреччини.

"Шокований ще однією жахливою атакою в #Ankara. Терор не може бути виправданий, але тільки засуджений. Україна підтримує Туреччину і її народ!" - написав президент України у Твіттері.

Оновлено 23:14. Суд в Анкарі ухвалив заблокувати доступ до Facebook і Twitter, щоб не допустити публікації фотографій і відеокадрів із місця трагедії, повідомляє "Російська служба BBC". Зазначають, що відповідні знімки раніше з'явилися в соціальних мережах.

Оновлено 00:03. Кількість жертв вибуху начиненого вибухівкою автомобіля на перетині двох головних транспортних артерій в Анкарі зростає. За словами міністра охорони здоров'я Туреччини, число загиблих досягнуло 34, ще 125 осіб поранені, 19 із них перебувають у критичному стані, повідомляє ВВС.

Оновлено 11:45.  Кількість загиблих унаслідок теракту зросла до 37 осіб. Серед них як мінімум один терорист-смертник. Про це заявив міністр охорони здоров'я Туреччини Мехмет Мюеззіноглу, повідомляє Hürriyet Daily News.

За його словами, 30 людей загинули на місці, четверо померли цього ж дня в лікарні, ще троє померли наступного дня. Мюеззіноглу додав, що 71 особа залишається в лікарні, 19 із них - у критичному стані.

Як повідомляє інтернет-портал Haberturk із посиланням на джерело в поліції, теракт в Анкарі вчинили двоє терористів-смертників - чоловік і жінка. Особу останньої вже встановлено.

Терористка навчалася в університеті міста Стамбул, розташованому на заході країни. За інформацією порталу, до екстремістів вона долучилася в 2013 році. Як повідомляє газета Sozcu з посиланням на джерело в правоохоронних органах, ім'я жінки - Cехер Чагла Демір. Вона була членом забороненої в Туреччині Робочої партії Курдистану (РПК). Раніше Чагла Демір потрапляла в поле зору поліції за пропаганду терористичної діяльності та притягувалася до суду.

Відповідальність за новий вибух поки що ніхто на себе не взяв. Неназване джерело в турецьких спецслужбах заявило агентству Рейтер, що влада підозрює Робочу партію Курдистану або якесь із пов'язаних із нею угруповань.

Газета Hurriyet повідомила, що вибух стався о 16:41 за Гринвічем, після чого навколишню територію негайно евакуювали на випадок нового вибуху.

Прем'єр-міністр Ахмет Давутоглу скликав термінову нараду кабінету. Президент Реджеп Таїп Ердоган у момент вибуху перебував у Стамбулі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram