ГоловнаСвіт

57% голландців збираються голосувати проти асоціації Україна-ЄС

До референдуму залишилося менш ніж місяць

57% голландців збираються голосувати проти асоціації Україна-ЄС
Фото: Архив

57% голландців з тих, хто прийдуть на референдум з приводу Угоди про асоціацію Україна-Євросоюз, збираються голосувати проти нього. Про це свідчить березневе соцопитування, проведене компанією I&O Research.

Співвідношення прихильників і противників угоди практично не змінюється в останні місяці.

Проте, як і раніше, велика кількість респондентів вагаються у своєму виборі. За останніми даними, майже кожен четвертий житель Нідерландів не може відповісти на питання, як би він проголосував на референдумі, якби він відбувся вже сьогодні.

Voor - "за", Tegen - "проти", Weet ik niet - "не знаю"
Voor - "за", Tegen - "проти", Weet ik niet - "не знаю"

Противники Угоди про асоціацію побоюються, що це перший крок на шляху до вступу України, вельми корумпованої країни, у Євросоюз. Багато хто боїться, що це призведе до зростання корупції в самих Нідерландах. З іншого боку, прихильники асоціації вказують на те, що вона може позитивно вплинути на голландську економіку і матиме позитивний ефект на стан прав людини в Україні.

Соцопитування проводилося в період з 4 по 7 березня у вигляді онлайн-опитування через спеціальну панель. Вибірка становила 2510 осіб у віці понад 18 років.

Нагадаємо, 6 квітня 2016 року в Нідерландах відбудеться рекомендаційний референдум з приводу Угоди про асоціацію між ЄС і Україною.

Уряд Нідерландів, які зараз головують у Євросоюзі, вже підписав Угоду, проте ратифікацію довелося відкласти, тому що євроскептики Нідерландів раніше зібрали необхідну кількість голосів для проведення консультативного плебісциту щодо затвердження Угоди про асоціацію між ЄС і Україною.

Якщо голландці проголосують за перегляд УА з Україною за явки щонайменше 30%, то уряд Нідерландів може прийняти їхню думку до розгляду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram