ГоловнаСвіт

Обама розповів про свої плани після закінчення президентського терміну

Термін повноважень Обами спливає в січні 2017 року.

Обама розповів про свої плани після закінчення президентського терміну
Барак и Мишель Обама
Фото: EPA/UPG

Барак Обама планує після закінчення свого президентського терміну залишитися у Вашингтоні ще на кілька років, щоб його молодша донька Саша могла закінчити школу.

Про це він заявив під час візиту в Мілуокі, пише The Washington Post.

Президент пообідав в одному з ресторанів у компанії чотирьох жінок і чоловіка, які раніше написали йому листа з приводу закону про доступне медобслуговування, ініціатором якого він став. Вони розмовляли про погоду і про Середній Захід.

Одна з жінок запитала в Обами про Гаваї, де він народився. "Гаваї для мене рідне гніздечко", - відповів президент, додавши, що і Чикаго його справжній дім. Він нагадав, що його дружина Мішель родом звідти.

Один з учасників обіду запитав у президента, де він і його родина житимуть після того, як мине термін президентських повноважень.

"Ми збираємося залишитися на пару років, щоб Саша могла закінчити школу", - сказав Обама, пояснивши, що переводити її в середині терміну навчання в інше місце було б "дуже жорстко". Його старша дочка Малія цієї осені почне вчитися в коледжі.

Як зазначає The Washington Post, Обама стане першим за останні майже сто років президентом, який залишиться у Вашингтоні після того, як складе повноваження.

Вибори президента США відбудуться 8 листопада. Нинішній президент Барак Обама на третій термін висуватися не може, термін його повноважень спливає в січні 2017 року.

Барак і Мішель Обама одружилися 1992 року. Вони виховують двох дочок, 17-річну Малію і 14-річну Сашу. Обидві дівчинки навчаються у приватній школі Sidwell Friends у Вашингтоні, федеральний округ Колумбія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram