ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Уряд РФ запропонував примусити компанії до придбання російських комп'ютерів

Росія далі відмовляється від імпортних технологій

Уряд РФ запропонував примусити компанії до придбання російських комп'ютерів
Дмитрий Медведев
Фото: EPA/UPG

Уряд Росії планує зобов'язати російські компанії закуповувати комп'ютери та електронні пристрої вітчизняного виробництва у пріоритетному порядку.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на проект відповідної постанови.

У документі публікується список таких цифрових пристроїв. До нього увійшли електронні обчислювальні машини, що містять процесор в одному або кількох корпусах, інформаційні носії, пристрої введення і виведення даних, монітори і проектори, які використовуються в системах автоматичної обробки даних. Також перелік містить програмне забезпечення різних видів і послуги з виробництва комп'ютерів і периферійного обладнання.

У грудні 2015 року компанія "Байкал Электроникс" пообіцяла запустити на початку 2016 року промислове виробництво першого російського процесора Baikal-T1. Вартість новинки становитиме $60, включно з ПДВ, при замовленні від 100 одиниць. У "Байкал Электроникс" зазначають, що серед замовників компанії - понад 100 фірм, близько 20 з яких - зарубіжні, в тому числі розробник рішень у сфері автоматизації "Акситех" і тайванський виробник комп'ютерів, що вбудовуються, Lanner.

Судячи з опису на сайті виробника, процесор не відрізняється високою продуктивністю Так, він має має два процесорні ядра, що працюють на частоті до 1,2 ГГц.

Нагадаємо, у листопаді 2015 року уряд РФ заборонив купівлю іноземного софту для держорганів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram