ГоловнаСвіт

Запуск ракети Falcon 9 перенесли вчетверте

Причиною став сильний вітер.

Запуск ракети Falcon 9 перенесли вчетверте
Falcon 9

Американська компанія SpaceX учетверте перенесла запуск ракети-носія Falcon 9, яка мусила вивести на орбіту супутник зв'язку люксембурзької фірми SES. Запуск відклали до 4 березня, повідомив голова компанії Ілон Маск.

"Старт відкладено до п'ятниці через екстремальні висотні вітри. Б'ють, як кувалда, коли розганяєшся до надзвукової", - написав Маск у Twitter.

Запуск ракети мав відбутися в ніч проти 25 лютого, його скасували через негоду. Ракету спробували запустити наступного дня, але запуск перенесли менш ніж за дві хвилини до старту через технічні неполадки.

Чергову спробу зробили 29 лютого. Тоді запуск скасували на останніх секундах зворотного відліку. Це було пов'язано із сигналом тривоги, що зазвучала перед запуском.

Компанія Space Exploration Technologies (SpaceX) належить каліфорнійському підприємцю Ілонові Маску. Її ракету Falcon 9 проектували як багаторазову.

Під час нинішнього запуску перший ступінь ракети планують посадити на плавучу платформу в Атлантичному океані. Раніше SpaceX уже вдалося зробити успішну посадку першого ступеня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram