ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Влада Британії визнала безуспішність авіаударів по ІД у Сирії

У Лондоні стурбовані посиленням ісламістів у прибережних районах Лівії.

Влада Британії визнала безуспішність авіаударів по ІД у Сирії
Майкл Фэллон
Фото: lenta.ru

Влада Великобританії вважає, що авіаудари королівства по "Ісламській державі" (ІД) у Сирії не призводять до значних успіхів.

Про це повідомив міністр оборони Великобританії Майкл Феллон, інформує The Independent.

"ІД, безумовно, зазнає поразок в Іраку - їх женуть вгору по Тигру і відтісняють на заході близько Євфрату, - сказав він, виступаючи перед парламентаріями. - Але в Сирії ситуація значно складніша, і ми стурбовані останніми повідомленнями про координацію сирійських демократичних сил і режиму Асада. Це не сприяє боротьбі з ІД". 

Феллон також зазначив, що він стурбований посиленням ісламістів у прибережних районах Лівії.

Міністр оборони Сполученого Королівства зупинився на ролі Лондона в міжнародній коаліції з 65 країн під керівництвом США. За його словами, Великобританія грає другу за значимістю роль - з початку операції її літаки завдали 600 ударів під час більш ніж двох тисяч вильотів.

Перші удари по терористах у Сирії британські королівські ВПС завдали 3 грудня 2015 року. Великобританія з 24 вересня 2014 року проводить операцію "Шейдер" проти ІД за запитом іракського уряду.

Королівство відправило 350 військових інструкторів для тренування місцевих сил, що протистоять бойовикам, а також використовує 18 літаків і 10 безпілотників для розвідки і атак на позиції терористів.

"Ісламська держава" влітку 2014 року захопила значну частину Сирії і Іраку і проголосила там халіфат.

Нагадаємо, в лютому Канада припинила повітряну операцію проти ІД у Сирії та Іраку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram