ГоловнаСвіт

У Лондоні пройшли навчання рятувальних служб: розігрувалася ситуація "Будинок провалився в метро"

Євросоюз виділив на навчання 770 тис. фунтів стерлінгів.

У британській столиці пройшли найбільші в Європі чотириденні навчання служб екстреного реагування Exercice Unified Response, під час яких розігрувалася ситуація "Будинок провалився в метро".

Про це пише The Evening Standard.

У програмі підготовки до надзвичайних ситуацій техногенного, антропогенного і терористичного характеру взяли участь понад 70 організацій, зокрема: британський урядовий комітет Cobra, поліція, місцеві управи, пожежники, морги і медичні підрозділи, а також тисяча акторів і волонтерів, які вдавали поранених і загиблих.

Як декорації використовували сім старих вагонів метро і тисячі тонн бетону, арматури й іншого сміття.

Навчання проводили на базі електростанції Littlebrook Power Station у Дартфорді. За сценарієм, фундамент багатоповерхового будинку в районі станції Waterloo провалився в тунель метрополітену, розчавив потяг у ньому, що спричинило численні людські жертви. Рятувальникам потрібно було "підняти на поверхню" зруйнованим тунелем "труп" і більш ніж 600 "постраждалих". Нагорі з "жертвами" працювали рятувальні бригади, медики і патологоанатоми.

Масштабні навчання вартістю 770 тис. фунтів стерлінгів спонсорувалися із фондів Євросоюзу. Крім британських служб порятунку, у відпрацюванні сценарію брали участь співробітники Інтерполу, а також рятувальники з Франції та Німеччини.

Останніми роками спеціально підготовлені команди з Великобританії використовувалися для надання допомоги в ситуації зі збитим над Донбасом малайзійським "Боїнгом" MH17 в липні 2014 року, а також на авіашоу в Британії, коли під час аварії винищувача загинули сім осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram