ГоловнаСвіт

У Європі українці вийшли на акції протесту проти російської агресії

Учасники акцій виконували гімн України, скандували "Україна - це Європа", "Крим - це Україна".

У Європі українці вийшли на акції протесту проти російської агресії
Фото: Twitter

У неділю, 28 лютого, у Франції, Італії, Португалії, Іспанії та інших країнах Європи проходять акції на знак протесту проти агресії Росії в Україні, зокрема анексії Криму.

Зокрема, в Парижі, Лісабоні, Римі кілька десятків активістів зібралися під прапорами України і ЄС і провели мирну ходу, щоб нагадати світові про анексію Криму і російську агресію, повідомляє "Радіо Свобода".

У Парижі всі гасла учасників заходу звучали французькою, оскільки, за словами організаторів, "акція призначена в першу чергу для французів", у Лісабоні - українською, англійською та португальською.

Учасники акцій виконували гімн України, скандували "Україна - це Європа", "Крим - це Україна" і закликали звільнити незаконно ув'язнених українців - Надію Савченко, Олега Сенцова, Олександра Кольченка, а також Миколу Карп'юка та Станіслава Кліха, яких у РФ звинувачують в участі в бойових діях на боці чеченської армії в роки Першої чеченської війни.

Нагадаємо, Росія анексувала Крим у березні 2014 року. Україна не визнає входження Криму до складу РФ і вважає півострів своєю територією. Країни Євросоюзу та США також не визнають входження півострова до складу РФ. Після анексії США і ЄС ввели санкції проти низки російських громадян. Також було затверджено списки нев'їзних осіб і заморожено їхні рахунки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram