ГоловнаСвіт

Українець 4 роки видавав себе за студента вищої школи в США

Поліція заарештувала 23-річного Артура Самаріна

Українець 4 роки видавав себе за студента вищої школи в США
Артур Самарин
Фото: witter/@RepPattyKim

Поліція США заарештувала 23-річного українця Артура Самаріна, який протягом чотирьох років видавав себе за студента вищої школи в Пенсільванії.

Про це повідомляє Бі-бі-сі Україна.

Українець видавав себе за 18-річного студента і був активним членом шкільної спільноти, брав участь у благодійних акціях і кадетських програмах. Його зарахували до вищої школи Harrisburg під ім'ям "Ашер Потс" після того, як у 2012 році закінчився термін дії його візи.

У травні 2014 він зустрічався з членом палати представників штату Пенсільванія Петті Кім. Вона навіть розмістила у своєму мікроблозі Twitter фото з врученням "Ашер Потс" сертифіката, представляючи його, як нового члена відомої в США освітньої організації Національне товариство честі.

"Чесно кажучи, він був дуже респектабельним хлопцем. Ідеальний зразок для наслідування", - зазначив студент Марсель Маккескіл, який навчався у цій школі.

У поліції повідомили, що Самаріна звинувачують у викраденні особистих даних і підробці документів. Він мав посвідчення на ім'я Потс а також водійські права і користувався соціальною картою. При цьому є підозри, що документи могли бути сфабриковані, а не вкрадені.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram