ГоловнаСвіт

Міноборони РФ заявило про причетність українських військових до катастрофи MH17

Російське відомство відреагувало на доповідь Bellingcat

Міноборони РФ заявило про причетність українських військових до катастрофи MH17
Фото: twitter.com/annaholligan

Міністерство оборони Росії розкритикувало доповідь британського порталу Bellingcat про російських військових, причетних до аварії малайзійського "Боїнга" на Донбасі.

Як повідомляє РБК, російське відомство спростовує пересування протиповітряних комплексів на території України.

Зазначають також, що це перший випадок, коли Міноборони РФ публічно коментує доповідь міжнародної експертно-журналістської групи.

"Жоден комплекс протиповітряної оборони, який перебуває на озброєнні, російсько-український державний кордон не перетинав", - заявив заступник начальника управління прес-служби і інформації відомства Олексій Комаров.

За його словами, "конспіративні теорії" журналістської групи багаторазово спростовували блогери й експерти, і тому "серйозного коментування вони не потребують".

Він також зазначив, що позиція РФ з приводу трагедії не змінилася.

"Міноборони РФ неодноразово публічно й аргументовано доводило свою позицію про причини катастрофи і ймовірну причетність до неї військовослужбовців Збройних Сил України", - заявив Комаров.

Нагадаємо, за версією Bellingcat, самохідну вогневу установку "Бук-М1" на Донбас доставили військовослужбовці 53-ї зенітно-ракетної бригади з Курська. Публічна версія звіту не розкриває повних імен і містить заретушовані фотографії.

Катастрофа Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, який здійснював рейс МН17 за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур, сталася 17 липня 2014 року в Донецькій області. Держави Заходу й Україна вважають, що літак збили проросійські сепаратисти чи безпосередньо російські військові. Міжнародна комісія з розслідування аварії прийшла до висновку, що літак знищено боєголовкою 9Н314М (ракета 9М38М1 установки "Бук").

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram