ГоловнаСвіт

Сенат Італії підтримав легалізацію одностатевих союзів

Прем'єр-міністр назвав голосування "історичним"

Сенат Італії підтримав легалізацію одностатевих союзів
Фото: lenta-ua.net

Сенат (верхня палата парламенту) Італії схвалив законопроект, який передбачає легалізацію цивільних союзів одностатевих пар, повідомляє ВВС.

За прийняття проекту проголосували 173 сенатори, проти - 71.

Законопроект ще має схвалити нижня палата парламенту. Прем'єр-міністр країни Маттео Ренці назвав голосування "історичним".

Якщо проект приймуть, у одностатевих пар з'являться права поділу майна і права спадкування, зазначено в повідомленні.

З документа виключили норму про право одностатевих пар усиновлювати дітей. У зв'язку з цим італійська ЛГБТ-спільнота назвала законопроект "зрадницьким".

Наприкінці січня в зв'язку з очікуваним прийняттям законопроекту в Італії відбулися масштабні акції протесту як представників ЛГБТ-спільноти, так і супротивників легалізації одностатевих союзів.

Італія залишається єдиною з великих європейських країн, де досі не дозволені ні одностатеві цивільні союзи, ні гей-шлюби. Гей-союзи дозволені місцевим законодавством у деяких муніципалітетах, але на національному рівні вони заборонені. У 2015 році Європейський суд із прав людини постановив, що відсутність в Італії норм про одностатеві союзи або шлюби є порушенням прав людини.

Нагадаємо, в грудні 2015 року парламент Греції прийняв закон про легалізацію одностатевих союзів, фактично прирівнявши їх до шлюбів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram