ГоловнаСвіт

У Берліні відкрився перший гуртожиток для біженців нетрадиційної сексуальної орієнтації

До Берліна прибуло близько 79 тис. мігрантів, з них до 8% - гомосексуали

У Берліні відкрився перший гуртожиток для біженців нетрадиційної сексуальної орієнтації
Беженцы в Германии (Архив)
Фото: EPA/UPG

У столиці Німеччини Берліні відкрився перший гуртожиток для біженців нетрадиційної сексуальної орієнтації.

Про це повідомляє euronews.

"Ці біженці такі самі, як і інші, але наче з іншої культури, Цей гуртожиток розраховано на 125 осіб, на відміну від першого діючого центру для біженців - представників сексменшин у Нюрнберзі, де всього лише 10 ліжок.

Рішення про створення гуртожитків для представників гомосексуалів і транссексуалів ухвалили після численних заяв біженців з нетрадиційною орієнтацією про те, що вони відчували загрозу у звичайних притулках, ізольовані. Вони пережили багато насильства, починаючи з психологічного, закінчуючи фізичним. Комусь ламали носи, комусь руки, а комусь погрожували вбивством", - заявив Стефан Джекел, відповідальний у справах біженців в ЛГБТ-спільноті в Берліні.

Згідно з розслідуванням Associated Press, безліч випадків насильства і образ щодо біженців - представників сексменшин було зафіксовано не тільки в Німеччині, але і в Нідерландах, Іспанії, Данії, Швеції і Фінляндії. Здебільшого вони страждають від рук інших біженців, проте зареєстровано також випадки, коли до цього були причетні співробітники служб безпеки цих країн та перекладачі.

Як зазначає AP, мова може йти про випадки зіткнення культур: багато мігрантів приїжджають до Європи з консервативних мусульманських країн, де гомосексуалізм - це табу, або заборонений законом.

До Берліна вже прибуло близько 79 тис. осіб, які шукають притулку. За даними німецької влади, кількість гомосексуалів серед них становить від 4 до 8%.

Нагадаємо, раніше в лютому канцлер ФРН Ангела Меркель застерегла країни ЄС від закриття кордонів на тлі мігрантської кризи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram