ГоловнаСвіт

Влада Сирії й опозиція погодилися з умовами перемир'я

Режим припинення вогню в Сирії повинен набути чинності 27 лютого.

Влада Сирії й опозиція погодилися з умовами перемир'я
Сирия
Фото: www.timesofisrael.com

Уряд Сирії і представники опозиції погодилися з умовами перемир'я, які були запропоновані США і Росією

Про це повідомляє агентство Associated Press.

В уряді Сирії зазначили, що запропоновані умови передбачають продовження операцій проти терористичних організацій на території країни. У МЗС Сирії при цьому підкреслили, що урядові війська мають право відповісти на будь-які атаки бойовиків.

Представники опозиції погодилися на перемир'я за умови, що урядова армія припинить авіаудари й артобстріли їхніх позицій. Також вони зажадали звільнити 18 районів, які утримують повстанці.

Раніше голова політичного підрозділу Сирійської вільної армії "Армія Ярмук" Башар Аз-Зубі назвав план припинення бойових дій недостатньо надійним. На його думку, угода дозволяє армії Асада і його союзникам вести наступальні дії під приводом боротьби з тероризмом. Найчастіше складно встановити, яку саме територію контролюють терористи, пояснив він.

Нагадаємо, в понеділок, 22 лютого, Росія і США домовилися про план перемир'я в Сирії. Угода передбачає продовження бойових дій проти терористичних угруповань і розмежування територій між "помірними" силами повстанців. Домовленості мають набути чинності 27 лютого. Опівночі за Дамаском повинні припинитися бойові дії (22:00 26 лютого за Києвом).

Також нагадаємо, що напередодні Асад призначив парламентські вибори в Сирії на 13 квітня. Згодом сирійська опозиція відкинула призначені Асадом вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram