ГоловнаСвіт

Цукерберг підтримав Apple в суперечці з ФБР

Facebook робить все від неї залежне для боротьби з тероризмом, але впевнена в потребі шифрування даних

Цукерберг підтримав Apple в суперечці з ФБР
Фото: EPA/UPG

Засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг підтримав компанію Apple, яка відмовляється допомагати ФБР зламувати iPhone "стрілка з Бернардіно", повідомляє ВВС.

"Я не думаю, що створення лазівок у системі безпеки - це правильний метод. Тому ми повністю підтримуємо Тіма Кука і Apple", - заявив Марк Цукерберг, виступаючи на найбільшій виставці індустрії мобільного зв'язку Mobile World Congress у Барселоні.

Цукерберг зауважив, що його компанія Facebook робить все від неї залежне для боротьби з тероризмом, але впевнена в потребі шифрування даних.

Після заяви голови Apple Тіма Кука про відмову створювати програмні рішення для злому iPhone Facebook виступив з офіційним зверненням на підтримку цього рішення.

Компанію Apple також підтримала інша найбільша у світі соціальна мережа Twitter, пошуковик Google і виробник програми обміну повідомленнями WhatsApp.

Нагадаємо, суд у Лос-Анджелесі наказав корпорації Apple надати слідчим доступ до зашифрованих даних на iPhone стрілка з Сан-Бернардіно Саєда Фарука після відмови корпорації від добровільного співробітництва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram