ГоловнаСвіт

У Росії далекобійники оголосили загальний страйк

Акція триватиме до 1 березня

У Росії далекобійники оголосили загальний страйк
Фото: sia.ru

Російські далекобійники 20 лютого почали нову акцію протесту проти автоматизованої платіжної системи "Платон", за допомогою якої стягують плату з вантажівок масою понад 12 тонн за користування дорогами федерального значення, повідомляє телеканал "Дождь".

За словами представника Хімкінської колони далекобійників Андрія Бажутіна, далекобійники планують організувати десятиденний страйк до 1 березня. Акції пройдуть і в регіонах, і в Підмосков'ї - в Хімкінський табір приїдуть водії з понад 40 регіонів.

"З 1 березня мали підняти тариф за "Платон" до 3,06 руб. Це перенесли, але приурочену акцію ми призначили раніше", - повідомив Бажутін.

За планами організаторів страйку, в регіонах максимально зупиниться транспорт: машини будуть на стоянках біля дороги, біля торгових центрів і в інших місцях.

"Думаю, вже ввечері ми зможемо оцінити масштаб акції", - сказав Бажутін.

Він зазначив, що минулі акції не завжди були ефективними через відсутність координації між водіями. Тепер далекобійники планують об'єднатися.

Минулого тижня стало відомо, що уряд відмовився підвищувати плату за проїзд федеральними трасами для далекобійників з 1 березня. Голова уряду Аркадій Дворкович повідомив, що тариф буде зростати залежно від оснащення транспондерами.

Система зі збору плати з великих вантажівок за проїзд федеральними трасами "Платон" запрацювала 15 листопада. Водії автомобілів масою понад 12 тонн повинні платити за кожен пройдений кілометр траси. Зараз тариф дорівнює 1,52 руб. за кілометр.

Нагадаємо, 15 січня російські далекобійники провели акцію протесту в офісі системи "Платон" у Петербурзі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram