ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Росіянку засудили до виправних робіт і знищення комп'ютера за репости про Україну

Суд постановив знищити ноутбук і комп'ютерну мишу

Росіянку засудили до виправних робіт і знищення комп'ютера за репости про Україну
Екатерина Вологженинова признана виновной по "делу о лайках"
Фото: ura.ru

Залізничний суд Єкатеринбурга виніс вирок 47-річній матері-одиначці Катерині Вологженіновій, яку судили за репости про Україну в соцмережі "ВКонтакте".

Про це повідомляє Ura.ru.

За даними слідства, в 2014 році Вологженінова зробила репост з карикатурою чоловіка, схожого на президента Росії Володимира Путіна. Також на її сторінці були розміщені пости про російських "добровольців" на Донбасі. Все це, на думку слідства, "ображало і принижувало громадян РФ".

Також в суді заявили, що підсудна вивчала українську мову і "намагалася зав'язати контакти з "Правим сектором".

На судовому засіданні було озвучено, що в своєму акаунті жінка зробила 127 записів, у неї було всього чотири передплатники і 20 підписок. Однак доступ до її сторінки не був обмежений, що і стало одним з основних аргументів для слідства.

Суд постановив знищити ноутбук і комп'ютерну мишу, що належать Вологженіновій, і засудив її до 320 годин обов'язкових робіт. Займатися "суспільно корисною працею" вона буде безкоштовно по чотири години на день після роботи.

Нагадаємо, Вологоженінову звинувачують в "сприянні терористам" за лайки і репости матеріалів про Україну в соцмережах. ФСБ РФ визначило цю діяльність "екстремістською" ще до вироку суду.

Співробітники російських спецслужб увірвалися до Вологженінової з обшуком під приводом ремонту кабелю та вилучили комп'ютер, планшет і телефон, а напередодні суду заблокували всі її банківські рахунки і картки. Крім того, ще до вироку суду її прізвище внесли до списку "поплічників терористів" на головній сторінці сайту Федеральної служби фінансово-бюджетного нагляду Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram