ГоловнаСвіт

Сі Цзіньпін закликав китайські ЗМІ посилити глобальний вплив

Лідер КНР пообіцяв продовжити жорстко контролювати діяльність китайських ЗМІ.

Сі Цзіньпін закликав китайські ЗМІ посилити глобальний вплив
Си Цзиньпин
Фото: http://www.gazeta.lv

Китайські державні ЗМІ повинні краще підносити історію Китаю світу і стати впливовими на міжнародній арені.

Про це заявив лідер КНР Сі Цзіньпін сьогодні під час відвідування трьох основних ЗМІ країни, повідомляє агентство Рейтер.

За його словами, завдяки державному стимулюванню китайські ЗМІ, включаючи телебачення, радіо та інтернет, поширилися по всьому світу, щоб "боротися з негативним образом Китаю, який подають через світові ЗМІ".

Як зазначає Рейтер, китайське держінформагентство "Сіньхуа" відкрило десятки бюро новин по всьому світу, Центральне телебачення Китаю (CCTV) запустило 24-годинний канал англійською мовою в США, а офіційна газета China Daily створила декілька регіональних видань по всьому світу.

Під час відвідування CCTV Сі заявив, що Китаю слід посилювати свою здатність вести міжнародні трансляції, посилювати свій голос на світовій арені і "добре розповідати історію Китаю". Він також заявив, що Китай повинен створити "флагманський ЗМІ з сильним міжнародним впливом", спрямованим на зарубіжну аудиторію.

Крім того, Сі заявив, що Комуністична партія Китаю не має наміру "послаблювати хватку" щодо ЗМІ найближчим часом. За його словами, ЗМІ повинні слідувати партійній лінії, підтримувати "правильне управління громадською думкою" і сприяти "позитивній пропаганді як основної теми". Критичні статті повинні бути "точними і містити об'єктивний аналіз", додав він.

Поки що спроби Китаю розширити вплив своїх ЗМІ в світі доволі суперечливі, відзначає Рейтер. Так, агентство з'ясувало, що Міжнародне радіо Китаю (China Radio International, CRI) володіє невеликою часткою акцій всесвітньої мережі приватних радіостанцій, що простягнулася від Х'юстона до Фінляндії і до Бангкока в партнерстві з китайцями, які проживають за кордоном.

Агентство також з'ясувало, що нині Федеральна комісія зв'язку США і департамент юстиції США проводить розслідування щодо каліфорнійської компанії, чиї радіопередачі транслюють за підтримки CRI.

Нагадаємо, раніше сьогодні повідомляли, що влада Китаю заборонить діяльність закордонних онлайн-ЗМІ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram