ГоловнаСвіт

Венесуела підвищила ціни на бензин у 60 разів уперше за 20 років

Також влада вкотре девальвувала нацвалюту.

Венесуела підвищила ціни на бензин у 60 разів уперше за 20 років
Фото: EPA/UPG

Влада Венесуели оголосила про чергову девальвацію національної валюти і вперше за 20 років підняла ціни на бензин - більш ніж у 60 разів.

Про це повідомляє Bloomberg.

Зокрема з 18 лютого літр 95-го бензину коштуватиме 6 боліварів, а не 9,7 сентимо. Ціни на літр 91-го бензину виростуть із 7 сентимо до 1 болівара.

Проте, зазначає видання, навіть після підвищення цін автомобільне паливо у Венесуелі залишається найдешевшим у світі.

Попереднє підвищення цін у 1989 році призвело до масштабних акцій протесту по всій країні і допомогло прийти до влади Уго Чавесу, який, побоюючись повторення бунтів, за час перебування при владі (14 років) жодного разу більше не піднімав цін на бензин.

Окрім того, уряд Венесуели вкотре девальвував національну валюту щодо долара США - цього разу на 58,73%. У результаті офіційний курс долара підвищено з 6,3 до 10 боліварів.

У рамках антикризових заходів у країні також підвищать ціни на продовольчі товари, а з 1 березня - на 20% збільшать зарплати.

Нагадаємо, в середині січня 2016 року президент Венесуели Ніколас Мадуро оголосив про введення надзвичайного економічного стану строком на 60 днів. Криза в країні триває останні кілька років, після падіння світових цін на нафту вона посилилася.

У лютому Мадуро заявив про гуманітарну кризу в країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram