ГоловнаСвіт

У Сирії почалася гуманітарна операція ООН

За даними ООН, майже мільйон сирійців потерпає від нестачі харчування, питної води і не має доступу до електрики.

У Сирії почалася гуманітарна операція ООН
Архив
Фото: EPA/UPG

Конвой зі ста вантажівок із продовольством, борошном і медикаментами, наданими ООН, вирушив сьогодні в різні оточені міста і населені пункти Сирії.

Про це заявив представник Червоного Півмісяця Муханад аль Асад (Mouhanad al-Assadi), повідомляє Le Figaro.

Близько 40 машин висувають у бік міста Маудаміят аль Шам, утримуваного опозицією й оточеного урядовими військами. 35 вантажівок прямують у міста Мадая і Забадані. У Мадаю також перекидають мобільний шпиталь. Іще 20 великих вантажівок везуть допомогу у два шиїтські населені пункти Фуа і Кафрая в провінції Ідліб, які оточені сирійськими повстанцями.

Спецпредставник генсека всесвітньої організації із сирійського врегулювання Стафан де Містура, який прибув у Дамаск 15 лютого, заявив, що погодив із сирійською офіційною владою організацію гуманітарних конвоїв в оточені населені пункти. Представництво ООН з організації гуманітарної допомоги уточнило, що всього визначено сім регіонів країни, куди відправлять вантажі.

За даними ООН, у Сирії близько мільйона осіб потерпають від нестачі харчування, питної води і не мають доступу до електрики.

Рішення про початок гуманітарної операції та допомоги населенню в оточених населених пунктах було ухвалено 11 лютого під час переговорів «Групи підтримки Сирії», в яку входять США і Росія. Раніше Москва за власною ініціативою неодноразово доправляла гуманітарну допомогу в Сирію. За час, що минув від початку конфлікту у 2011 році, в країні загинуло близько 300 тисяч осіб, понад чотири мільйони стали біженцями і вимушеними переселенцями.

Нагадаємо, що Туреччина закликає партнерів із міжнародної коаліції провести наземну операцію в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram