ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Радмін РФ пропонує відправляти біженців з Донбасу до Сибіру

Російські комуністи хочуть переселити в цей регіон 1,6 млн громадян України

Радмін РФ пропонує відправляти біженців з Донбасу до Сибіру
Фото: EPA/UPG

Мінсхідрозвитку Росії підтримує пропозицію депутатів з КПРФ про розробку федеральної цільової програми з добровільного переселення біженців з України у Сибір і на Далекий Схід.

Про це йдеться у відповіді відомства на на депутатський запит, інформує РИА Новости.

"Беручи до уваги дані моніторингу ситуації з прийому, розміщення і працевлаштування громадян України, які прибули на територію Далекосхідного федерального округу, здійснюваного мінсхідрозвитку РФ, а також з огляду на кількість робочих місць, які будуть створені на територіях соціально-економічного розвитку та в інвестиційних проектах (до 2020 року понад 50 тис. робочих місць) підтримуємо вашу ініціативу", - йдеться у відповіді міністерства.

Депутати нагадують, що 31 жовтня 2015 року закінчився пільговий режим перебування українців у Росії. До 30 листопада 2015 року всі українці-переселенці мусили отримати легальний правовий статус на загальних підставах, інакше їх чекає адміністративне видворення. Українцям, які не отримали документи, можна запропонувати добровільно переселитися до Сибіру і на Далекий Схід, щоб прискорити розвиток цих територій, вважають депутати.

У своєму запиті комуністи наголошували на тому, що на Далекому Сході тенденцію зменшення кількості населення наразі не подолано. Депутати вважають, що змінити ситуацію можна, якщо переселити в цей регіон 1,6 млн громадян України.

При цьому в запиті окремим пунктом наголошується, що програма з переселення "не розрахована на бійців сил АТО і членів радикальних угруповань".

Нагадаємо, за даними ФМС, на території РФ перебуває близько 2,6 млн громадян України, з них із південно-східних регіонів - понад 1 млн осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram