ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Російським туроператорам заборонили продавати круїзи з відвідуванням Туреччини

Росія далі розширює антитурецькі обмеження

Російським туроператорам заборонили продавати круїзи з відвідуванням Туреччини
Архив

Росспоживнагляд заборонив туркомпаніям продавати морські круїзи з зупинками у турецьких портах.

Про це повідомляє RATA-News з посиланням на заяви турагентств.

За словами представників індустрії, Росспоживнагляд вказав компаніям на неприпустимість продажу таких круїзних програм і пригрозив штрафами.

RATA-News зазначає, що програму морських круїзів формують не російські турагентства, і присутність у маршруті Туреччини залежить не від них. Інформація про них завантажується на сайти компаній автоматично від міжнародних круїзних операторів, а потім таким самим чином з'являється на сайтах уповноважених агентств. "Тому там, де це можливо, компанії зараз буквально вручну "виколупують" Туреччину", - йдеться в повідомленні.

У січні кілька круїзних туроператорів відмовилися від заходження в турецькі порти. Рішення було прийнято нібито з міркувань безпеки.

У 2016 році в Туреччину не зайдуть кораблі таких компаній, як Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises, Regent Seven Seas Cruises, MSC Cruises, Crystal Cruises, Celebrity Cruises, AIDA Cruises і Disney Cruise Line. За попередніми даними, повз країни у цьому сезоні пропливуть близько 90 круїзних лайнерів.

Відносини Москви й Анкари загострилися після того, як наприкінці листопада минулого року турецькі ВПС збили російський бомбардувальник Су-24, який порушив турецький повітряний простір, незважаючи на численні попередження. У Москві наполягають, що літак летів над Сирією і попереджень не отримував. Бомбардувальник впав на території Сирії, одного з двох пілотів вбили бойовики, іншому вдалося врятуватися.

Росія ввела стосовно Туреччини санкції. З 1 січня 2016 року заборонено залучати на роботу турецьких громадян, також заборонено імпорт деяких товарів, призупинено дію безвізового режиму, також заборонено продаж путівок до Туреччини, однак дотепер обмеження не були такими жорсткими.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram